Internationella gruppen möts 7 december

Det finns idag många internationella frågor som vi som socialdemokrater behöver förhålla oss till. Det gäller relationer mellan stater – små och stora – och förhållanden för människor i olika delar av världen.

Jag vill med detta bjuda in intresserade till en informell träff för att samtala om sådana frågor. Syftet är i första hand att inom partiet etablera (återskapa) en internationell grupp här i Vallentuna. Vid detta tillfälle skulle vi kunna samtala om:

  • Viktiga internationella konflikter, nuläge och bakgrund
  • Biståndsarbete
  • FN-frågor
  • EU-frågor
  • etc

 

Vilka frågor tycker vi är viktiga att sätta oss in i? Hur ska vi göra det, vilka arbetsformer ska internationella gruppen ha?

Vi träffas torsdagen den 7 december kl 19.00 i Folkets Hus. För att kunna beräkna mängden kaffe och bullar bör du som tänker komma mejla mig och anmäla dig.

Du som inte kan komma men som gärna vill tillhöra internationella gruppen kan också mejla mig. Markera då tydligt att du inte kommer men vill tillhöra gruppen.

Min mejladress är: [email protected]

Passar också på att lämna ett par tips:

  • Årets Socialistisk Forum ordnas lördag 25 november i ABF-huset. Två seminarier uppmärksammar socialdemokratins solidaritetsarbete för att stödja demokratin i Sydeuropa och motarbeta fascismen på 1960- och 1970-talen. Det ena seminariet med bl a Thomas Hammarberg handlar om Grekland, det andra om Portugal och Spanien med Pierre Schori och Olle Svenning. Mer info på ABF Stockholm.
  • Tisdag 5 december kl 18: Sverige i FNs säkerhetsråd. Medverkan av utrikesminister Margot Wallström, samtalsledare Ulf Bjereld, ordförande i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. Information och anmälningar, se www.abfstockholm.se/kalendarium.

 

Hälsningar Roger Bodin, Internationellt ansvarig Socialdemokraterna i Vallentuna

facebook Twitter Email