Socialdemokraterna lanserar Skollyftet

Vallentuna är en av Sveriges allra rikaste kommuner. Här finns förutsättningarna att vara Sveriges bästa skolkommun. Trots det lämnar 1 av 5 elever i Vallentuna grundskolan utan fullständiga betyg. Vi ligger på samma nivå som kommuner där socioekonomin är betydligt tuffare. Jämför vi Vallentuna med liknande kommuner, ex Täby och Danderyd, så klarar mer än 90 % av eleverna skolan.

Vallentunas skolmisslyckande beror på den lokala politiken efter åratal av Moderat styre. Vi är en av de kommuner som har lägst skolpeng i Sverige. Det har lett till för få lärare och annan personal, för stora barngrupper och ständiga skolnedläggningar och omorganisationer.

Barnen är vår framtid. Det är dags att prioritera skolan i Vallentuna. Vi föreslår ett Skollyft för Vallentuna. Det är 10 konkreta reformer för hur vi vänder utvecklingen i Vallentunas skolor. Vi anställer fler lärare och annan personal, minskar barngrupperna och vi stoppar skolnedläggningarna och omorganisationerna. Det är den bästa investeringen för framtiden.

Läs mer om skollyftet (klicka här)

facebook Twitter Email